Wijkwerker, specialisme opbouwwerk
24-32 uur per week

 

Zie je in wijken en buurten kansen en mogelijkheden en wil je samen met bewoners daar mee aan de slag?
Dan zijn wij op zoek naar jou!


Werken in één van de 9 wijkteams in Almere is uitdagend, afwisselend en geen dag is hetzelfde. Het doel van de wijkteams is dat Almeerse bewoners naar eigen kunnen meedoen in de samenleving. We werken aan versterking van zelf- en samenredzaamheid en aan sterke wijken. We zetten in op informele en collectieve ondersteuning waar mogelijk. Waar nodig bieden we kortdurende begeleiding en ondersteuning en toegang tot maatwerkvoorzieningen. Hiermee vervullen de wijkteams een belangrijke rol in het sociaal domein in Almere. De wijkteams zijn een consortium, waarin De Schoor, VMCA, MEE en gemeente Almere met elkaar samenwerken.

De functie
Je werkt in een team van wijkwerkers met verschillende specialismen (opbouwwerk, clientondersteuning, algemeen maatschappelijk werk, vrijwilligerswerk en informele zorg en WMO). Samen met het team bedienen jullie de wijk en ondersteuningsvragen. Het wijkteam is je thuisbasis, – vanuit hier en bij de mensen thuis-, voer je vanuit een generalistische rol (individuele) gesprekken. Je werkt met bijvoorbeeld de ABCD aanpak of de presentiemethode.
De vragen waar je mee te maken krijgt zijn divers, denk bijvoorbeeld aan mensen met schulden, een verslaving, psychische of sociale problemen of een combinatie hiervan.

Het is belangrijk dat je nieuwe ontwikkelingen in de wijk ziet en er initiatief en creatief op ingaat. Hierbij verbind en vertaal je individuele (hulp)vragen waar nodig richting collectieve algemene voorzieningen in de wijk.

Aansluitend spreek je bewoners over hun ideeën en initiatieven voor de wijk. Je drive is mogelijkheden van mensen te zien, het talent in de wijk aan te boren en bewoners te verbinden. Je doel is in wijken en buurten samenhang en samenkracht te versterken. In dit proces heb jij een ondersteunende en facilitaire rol en coacht bewoners daar waar nodig. Voorbeelden van gerealiseerde initiatieven zijn, de facebookgroep Coronamaatjes Almere, een opgeknapte speeltuin, het ondersteunen van bewonersverenigingen en het initiëren van sociale activiteiten in openbare ruimtes.

 

Wat breng je mee:
Je bent een initiatiefrijke collega met een sterke maatschappelijke betrokkenheid.  Je bent communicatief vaardig, legt snel verbindingen en je bent van verschillende markten thuis. Je beheerst netwerk strategieën om groepen samen te brengen om signalen te bespreken.

Wat breng je mee?
 • minimaal een afgeronde en voor het specialisme relevante Hbo-opleiding
 • werkervaring als wijkwerker
 • kennis en ervaring met gebiedsgericht werken en effectieve sociale interventies
 • analytisch vermogen voor het beoordelen van signalen en hulpvragen en om samen met de bewoner een plan van aanpak te maken.
 • goede sociale vaardigheden; je bent een meester in het verbinden en enthousiasmeren van mensen en ondersteunt hen in het vinden van hun eigen veerkracht
 • flexibel en je speelt gemakkelijk in op veranderingen
 • je bent stressbestendig en slagvaardig

 

Bij De Schoor kun je rekenen op
 • flexibele werktijden
 • schaal 8 salaris min € 2.712,- en max € 3.864,- bruto per maand bij 36 uur per week
 • Cao Sociaal Werk met een individueel keuzebudget ter hoogte van ongeveer 18% van je bruto salaris, welke je kan besteden aan het kopen van extra verlof, het volgen van persoonlijke scholing en/of het uitbetalen van extra salaris
 • een werkgever die met je meedenkt in je (loopbaan)ontwikkeling
 • een sociale en prettige werkomgeving

 

Enthousiast geworden?
Wij zijn doorlopend op zoek naar talentvolle nieuwe medewerkers. Op dit moment hebben wij verschillende vacatures open staan. Neem contact op met Hans Versteegh, Teamleider Opbouwwerk tel: 06-28351410 voor meer informatie en mogelijkheden. Of solliciteer direct via www.werkenbijdeschoor.nl met je motivatiebrief en cv.

In je motivatiebrief beschrijf je waarom je geknipt bent voor deze functie en De Schoor.
We maken graag kennis met geschikte kandidaten. De vacature sluit bij voldoende geschikte kandidaten.

De vacature blijft openstaan totdat deze vervuld is.

 

De Schoor, Welzijn in Almere
Je werkt bij De Schoor, een innovatieve en dynamische welzijnsorganisatie in Almere. Samen met circa 250 collega’s en honderden vrijwilligers zet je je in voor bewonersparticipatie en de leefbaarheid van de stad onder het motto: Meedoen in Almere.

 

 

Deel deze vacature
Deel onze FB-pagina
Deel deze vacature
Deel deze vacature
Deel deze vacature