Wie zijn wij?
Wij zijn de Stichting Sociale Dorpsteams. Voeren in opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug taken uit op het gebied van de Wmo, Jeugdwet en Welzijn. We werken voor en samen met de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug.  We verzorgen het jongerenwerk en werken aan een sterke lokale samenleving. We geven advies en informatie, waarbij we aandacht hebben voor toeleiding tot informele ondersteuning. We bieden basishulp en leiden toe tot een Wmo- of  Jeugdhulpvoorzieningen en indien nodig coördineren we de zorg en dienstverlening.
We doen dat vanuit 3 dorpsteams met elk een ‘eigen’ werkgebied. Omdat we een kleine organisatie zijn is er veel ruimte voor eigen initiatief, zijn we flexibel en kunnen we voortvarend handelen. Onze teams bestaan uit collega’s die daar sterk in zijn, zowel individueel als samen. We zijn de spin in het (sociale) web in ‘onze’ dorpen.
 
  
Waar ga je werken?
Voor het enthousiaste team Welzijn en preventie zijn we op zoek naar een stevige jongerenwerker met passie en hart voor de jongeren in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 

  

Jongerencoach m/v  (30- 32 uur per week)

 
  
Wat is het doel van de functie?
 Een belangrijk onderdeel van je werk is het leggen van contact met (groepen) jongeren met een verschillende culturele achtergrond. Het is noodzakelijk dat je in staat bent met hen een band op te bouwen. Je hebt samen met collega’s de taak deze jongeren uit te dagen tot het ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden en talenten. Dit doe je door in de  jongerenlocatie, op straat  en op school contacten  te onderhouden. Je ontwikkelt en onderhoudt een breed formeel en informeel netwerk in de wijk. Jij biedt individuele coaching aan en kijkt met  een ontwikkelingsgerichte blik naar de jongere en zijn context. Waar nodig zoek je de samenwerking en afstemming met sportorganisaties, hulpverlening, politie of gemeente.
 
Voor deze functie is noodzakelijk:
• een HBO-opleiding
• affiniteit met risicojongeren
• talentgericht kunnen werken
 
  
Wat zoeken wij?
Je bent geschikt voor deze functie als je een open, stevige en enthousiaste persoonlijkheid hebt. Je hebt een hart voor jongeren en je kunt op een natuurlijke en duidelijke manier grenzen trekken. Je spreekt jongeren aan en bent betrokken en consequent.
 
Je bent een denkende doener; dit houdt in dat je praktisch ingesteld bent en dat je doordacht en welbewust handelt. Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met verschillende (groepen) jongeren, je weet hoe je kunt aansluiten bij hun denk- en belevingswereld en hoe je hen kunt motiveren en activeren. Je bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen, thema’s die actueel zijn en weet hier op in te spelen.
Je weet dat je een rolmodel voor de jongeren kunt zijn en je wilt en kunt die rol vervullen. Je werkt op die momenten dat jongeren aanwezig zijn en dat betekent dus zowel ‘s avonds als overdag en incidenteel in het weekend.
 
 
 
Welke competenties heb je?
  • Je maakt heldere afspraken en kunt goed grenzen trekken
  • Je bent makkelijk benaderbaar
  • Je hebt coachende kwaliteiten
  • Je denkt in kansen en mogelijkheden
 
 
Wat bieden wij?
Wij bieden een leuk team met enthousiaste collega’s en afwisselend en verantwoordelijk werk dat ertoe doet.  Deze functie is gewaardeerd in Schaal 8 CAO Sociaal Werk .
  
 
Heb je interesse?
Reageren kun je tot 21 juni 2021 de sollicitatiepagina. De gesprekken zijn gepland op 24 juni 2021.
Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met  Judith Maljaars, teamleider, 06-30605986.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
 

Helaas, deze vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren.