Welke bevlogen en betrokken sociaal werker, inzet kwetsbare groepen (32 uur per week) levert een positieve bijdrage aan het welzijn van Haarlemmermeer?

 

Als sociaal werker ben je onderdeel van een multidisciplinair gebiedsteam van generalisten met specifieke aandachtsgebieden. Je hebt te maken met inwoners van 0 tot > 100 jaar met verschillende (hulp)vragen. Hierin pak je vragen op en help je inwoners weer op weg.

De sociaal werker (inzet kwetsbare ouderen en groepen) is verantwoordelijk voor de intake van nieuwe klanten en van bestaande klanten met complexe problematiek op het gebied van zorg, werk, participatie en inkomen. De sociaal werker maakt met de inwoner(s) of het gezin afspraken over het juiste hulpaanbod. Hij/zij bereidt de gesprekken voor, beoordeelt, besluit en maakt hiervan verslag. Uitgangspunt is dat de inwoner zelf de regie behoudt en dat professionele hulp zoveel mogelijk aanvullend is op de hulp en ondersteuning uit het eigen netwerk.

Je werk is tevens gericht op de samenleving, collectieve voorzieningen en leefbaarheid. Je helpt bewoners bij het initiëren, verbinden en ondersteunen van hun initiatieven. Je werkt daarbij samen met bewoners en professionals uit de wijk. Je bent veel outreachend bezig!

Je begeleidt/ondersteunt waar nodig nog bestaande groepen.

 

Wat vragen wij?
 • Je draait mee in het gebiedsteam en in de PlusPunten, het spreekuur waarvan alle inwoners binnen de Haarlemmermeer gebruik kunnen maken.
 • Je benadert inwoners proactief, pakt vragen op, helpt hen op weg en draagt bij aan het vergroten en/of verstevigen van hun zelfredzaamheid.
 • Je brengt relevante verbindingen in een wijk tot stand via het verwerven en gebruiken van inzicht in de sociale kaart van een werkgebied.
 • Je vervult een toonaangevende rol binnen en buiten MeerWaarde door het aantoonbaar tot stand brengen van duurzame verbindingen tussen inwoners.
 • Je werkt samen met andere wijkgerichte organisaties en wijkcentra.
 • Je verzorgt waar nodig individuele begeleiding m.b.t. dagbesteding, eenzaamheidsbestrijding.
 • Je hebt een signaleringrol, verwijst door naar hulpverlening en bent zichtbaar in de wijk.
 • Je coördineert, ondersteunt en verzorgt evt. uitvoering van (wijkgerichte) activiteiten en projecten voor kwetsbaren.

 

Van kandidaten verwachten wij tenminste
 • Een relevante, afgeronde hbo-opleiding (bijv. Social Work, CMV).
 • Kennis van methodieken, wijk- groeps- en individueel gericht.
 • Je weet je mondeling en schriftelijk goed uit te drukken, ook in wijk- en groepsanalyses, rapportages en registraties.
 • Outreachende stijl van hulpverlening, enthousiasme en openheid.
 • Je staat stevig in je schoenen bij de samenwerking met verschillende netwerkpartners.
 • Je beschikt over relativeringsvermogen en een dosis humor.
 • Je beschikt over improvisatievermogen en bent niet snel van je stuk te brengen.
 • Ervaring in het werven, aansturen en begeleiden (enthousiasmeren) van vrijwilligers.

 

Wat bieden wij?
 • Een plezierige en stimulerende werkomgeving waar we je ruimte bieden om je kennis in te zetten en verder te ontwikkelen.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week tot en met 31 december 2021 (in het kader van ziektevervanging).
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (minimaal € 2.712,- maximaal € 3.864,- bruto bij een fulltime dienstverband).
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden. Denk hierbij aan een individueel keuzebudget waarmee je je arbeidsvoorwaarden af kunt stemmen op je persoonlijke wensen en behoeften. En een loopbaanbudget, dat individueel maatwerk mogelijk maakt om blijvend te werken aan je duurzame inzetbaarheid.

 

Informatie en sollicitatie
Bel voor meer informatie met Mirjam van’t Padje, manager primair proces, tel. 023-5698888. Voldoe je aan de eisen en herken je jezelf in het profiel? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie, via een e-mail aan sollicitatie@meerwaarde.nl. Wij ontvangen je reactie graag vóór woensdag 7 juli 2021.

Kijk voor meer informatie over MeerWaarde Welzijn op onze website www.meerwaarde.nl.

Overlegging van een positieve verklaring omtrent het gedrag is een vereiste.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Zelf, samen, sterker!
MeerWaarde is een welzijnsorganisatie met een kleine 100 medewerkers (75 fte) en circa 350 vrijwilligers. Onze belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat inwoners zich wel bevinden, zich prettig en gelukkig voelen. Wij helpen actief door dichtbij de mensen te zijn. We zoeken mensen op, wijzen ze de weg, geven ze inzicht, leren vaardigheden, reiken handvatten en tools aan en bieden maatwerk als zij daar voor open staan. We verbinden mensen met elkaar en bouwen aan duurzame, informele netwerken. Samen met onze vrijwilligers en partners werken we aan een samenleving die prettig is voor alle inwoners. Dit doen we vanuit ons motto: zelf, samen, sterker!

Helaas, deze vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren.