Sociaal Cultureel werker ‘Buurtkamer’
24 – 32 uur per week

 

‘Ben je een netwerker met verbindend vermogen?
En wil je een bijdrage leveren aan een bruisend buurtcentrum’? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Buurtkamer
Met het opzetten van buurtkamers stimuleert De Schoor een laagdrempelige buurtontmoeting. Het doel is dat het percentage bewonersinitiatieven toeneemt en dat bewoners zich meer ‘mede eigenaar’ voelen van het buurtcentrum.

Hiermee draagt De Schoor bij aan zelf- en samenredzaamheid, participatie, emancipatie, ontmoeting, bevorderen van sociale cohesie en het tegengaan van eenzaamheid en isolement. Binnen het buurtcentrum worden vrijwilligers en actieve buurtbewoners ingezet om de activiteiten uit te voeren.

Door het opzetten van een buurtkamer, streef je ernaar om een bijdrage te leveren aan een bruisend buurtcentrum.

Jouw rol is het opzetten van een buurtkamer en hiermee de drempel voor bewoners te verlagen en meer ruimte te bieden aan bewonersinitatieven. Om dit te realiseren ben je actief in de wijk aanwezig, het aanspreekpunt voor diverse partijen,
pik je signalen op in de wijk en zet ideeën om in concrete activiteiten. Ook draag je zorg voor de werving en begeleiding van vrijwilligers. Je werkt nauw samen met de beheerder van het buurtcentrum, vrijwilligers en samenwerkingspartners binnen het netwerk. Het succes van het opzetten van de buurtkamer wordt mede bepaald door te pionieren en overal kansen te zien. Al coachend in dit nieuwe project maak jij het mogelijk dat alle betrokkenen een bouwsteen kunnen zijn.

Kennis:
 • hbo diploma
 • relevante werkervaring als sociaal cultureel werker/opbouwwerker
 • kennis van en ervaring met methodisch en projectmatig werken
 • verbindend vermogen, je bent in staat om connectie te maken met bewoners
 • overstijgende rol
 • je bent een meester in het enthousiasmeren van mensen
 • analytisch vermogen voor het vertalen van de behoeften naar een project of activiteit
 • sociale vaardigheden voor het opbouwen en onderhouden van een netwerk
Bij De Schoor kun je rekenen op
 • schaal 8 salaris min € 2.712,- en max € 3.864,- bruto per maand bij 36 uur per week
 • Cao Sociaal Werk met een individueel keuzebudget ter hoogte van ongeveer 18% van je bruto salaris, welke je kan besteden aan het kopen van extra verlof, het volgen van persoonlijke scholing en/of het uitbetalen van extra salaris
 • een werkgever die met je meedenkt in je (loopbaan)ontwikkeling
 • een sociale en prettige werkomgeving


Enthousiast geworden?
Ben jij de sociaal cultureel werker die wij zoeken? Solliciteer dan via www.werkenbijdeschoor.nl met je motivatiebrief en cv. In je motivatiebrief beschrijf je waarom je geknipt bent voor deze functie en De Schoor. We maken graag kennis met geschikte kandidaten. De vacature sluit bij voldoende geschikte kandidaten. In verband met vakantie wordt er na 16 augustus reactie gegeven op je sollicitatie. De betreffende teamleider, Ellis de Bruine, teamleider Buurtgericht werken is na 16 augustus voor vragen te bereiken op 06 11910309.

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling.

 

De Schoor, Welzijn in Almere
Je werkt bij De Schoor, een innovatieve en dynamische welzijnsorganisatie in Almere. Samen met circa 270 collega’s en honderden vrijwilligers zet je je in voor bewonersparticipatie en de leefbaarheid van de stad onder het motto: Meedoen in Almere. Meer informatie is te lezen op www.deschoor.nl.

Deel deze vacature
Deel onze FB-pagina
Deel deze vacature
Deel deze vacature
Deel deze vacature