Maatschappelijk werker Ondersteuning Schuld Stabilisatie Almere
24 – 32 uur per week

 

Vanwege uitbreiding van uren kunnen wij ons team ‘Maatwerk ondersteuning Schuld Stabilisatie (MOSS)’ versterken. Wij zoeken meerdere collega’s om onder andere de ruim 1300 huishoudens in Almere te benaderen die gedupeerde van de Kinderopvang toeslag affaire zijn. 
  
Samen met 14 collega’s bouw je verder aan de toekomst van het ‘MOSS’ en richten jullie je primair op het stabiliseren van de financiële situatie van cliënten. Maatwerk OSS is een uniek concept binnen de hulpverlening bij financiële- en schuldenproblematiek. Vanuit hier wordt de regie en coördinatie gevoerd over de trajecten, dit volgens het principe van ‘stress sensitieve dienstverlening’. Gezamenlijk wordt er met de cliënt een plan opgesteld, welke ook wordt gemonitord.
Aanvullend is het mogelijk om psychosociale ondersteuning te bieden op onder andere gedrag, vaardigheden en motivatie. Dit kunnen wij bieden door de achtergrond van alle collega’s, die de oorsprong vindt in het maatschappelijke werk.
 
Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig afhandelen van aanvragen. Je voert intakegesprekken om een goed beeld te krijgen van de situatie. Je start het traject door het opstellen van een persoonlijk ondersteuningsplan. Je bent regievoerder in alle lopende trajecten in jouw caseload en met als doel: financiële zelfredzaamheid bewerkstelligen.
Het doel is dat de cliënt zoveel mogelijk zelfstandig verder moet (en kan), en jij neemt dan ook niet meer over dan nodig. Hierbij zoek je de samenwerking met hulpverlenende instanties en diverse ketenpartners. Je coördineert het traject door het uitzetten en monitoren van benodigde interventies om belemmerende voorwaarden voor een schulddienstverleningstraject weg te nemen. Jij biedt psychosociale ondersteuning bij schuldenproblematiek en coördineert het multidisciplinair spreekuur. Je probeert crisis te voorkomen (aanstaande huisuitzetting met vonnis), onderhoud contact met schuldeisers en vervult een consultfunctie in de wijk.
 
Jij staat sterk in je schoenen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. De combinatie van het werken met wet- en regelgeving, financiën en het sociale aspect maken het werk afwisselend en uitdagend!
  
 
Functie eisen
 • een relevant hbo diploma, bij voorkeur Sociaal Werk
 • werkervaring en affiniteit met schulddienstverlening
 • in staat om aan te sluiten bij de mogelijkheden en vaardigheden van de cliënt
 • in staat is om door middel van motiverende gesprekstechnieken de ander in staat te stellen en zijn eigen krachten verder te ontwikkelen
 • je weet op creatieve wijze een netwerk op te bouwen en nieuwe contacten aan te boren
 • collegialiteit en flexibiliteit
 • je bent een daadkrachtige en innovatieve persoonlijkheid
 • je kunt vanuit een integraal perspectief te werken
  
Waar kun je op rekenen?
 •  je begint bij ons met een aanstelling voor bepaalde tijd
 • een zelfstandige functie in een prettige werksfeer
 • salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.712- en maximaal € 3.864,- bruto per maand bij 36 uur per week
 • individueel keuzebudget ter hoogte van ongeveer 18% van je bruto salaris, dat je kunt besteden aan het kopen van extra verlof, het volgen van persoonlijke scholing en/of het uitbetalen van extra salaris
 • als werkgever investeren wij in jouw ontwikkeling
 • het Loopbaanbudget is een bedrag van 1,5% van je salaris dat door de werkgever beschikbaar wordt gesteld
  
Enthousiast geworden?
Ben jij de maatschappelijk werker schuld stabilisatie die wij zoeken?
Solliciteer dan via www.werkenbijdeschoor.nl met je motivatiebrief en cv. In je motivatiebrief beschrijf je waarom je geknipt bent voor deze functie en De Schoor. We maken graag snel kennis met geschikte kandidaten.
De vacature blijft openstaan totdat deze vervuld is.
 
Wil je eerst nog meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Lennart van Aken, Teamleider Maatwerk OSS & Sociaal Raadslieden. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 036–5271995 of 06-55822507.
 
In de periode van 28 juli tot en met 23 augustus kun je contact opnemen met Chedi Ben Mansour, Maatschappelijk Werker. Je kunt hem bereiken op 06-57493801.
 
Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling.
 
 
De Schoor, Welzijn in Almere 
Je werkt bij De Schoor, een innovatieve en dynamische welzijnsorganisatie in Almere. Samen met circa 270 collega’s en honderden vrijwilligers zet je je in voor bewonersparticipatie en de leefbaarheid van de stad onder het motto: Meedoen in Almere. Voor meer informatie over De Schoor kijk je op onze website.
 
Deel deze vacature
Deel onze FB-pagina
Deel deze vacature
Deel deze vacature
Deel deze vacature