WelschapSocius is een organisatie voor sociaal werk in de gemeenten Beverwijk, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Heerhugowaard en Velsen en voor kinderopvang in de gemeenten Heemskerk en Beverwijk.

Wij werken – vanuit de eigen professionaliteit – mee aan een samenleving waarin mensen tot hun recht komen, een plek hebben en respectvol met elkaar omgaan. Wij stimuleren iedereen om tot bloei te komen, door open te staan voor nieuwe dingen, het beste uit onszelf en de ander te halen en net die meter verder te gaan. Of je nu gebruik maakt van onze kinderopvang of sociaal werk, of je nu medewerker of vrijwilliger bent. Daar waar nodig bieden we hulp en ondersteuning als het even zelf niet lukt. Daar waar gewenst en mogelijk creëren we ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing.

Toe aan een uitdagende functie waar veel input van je wordt gevraagd en een coachende manier van leidinggeven aan een zelfstandig team en een directe samenwerking met je collega managers? Bij onze stichting MET Heerhugowaard zijn wij op zoek naar een

 

Manager Sociaal Werk (32 uur)

 

Als manager sociaal werk in de gemeente Heerhugowaard stuur je een integraal team van professionals aan. Verschillende specialismen zijn in de teams vertegenwoordigd: maatschappelijk werk, juridische dienstverlening, jeugdmaatschappelijk werk, opbouwwerk, jongerenwerk. De teams zijn bekend in de wijken en kunnen hun weg zelf vinden.

Je bent integraal verantwoordelijk en je stuurt op kwaliteit van personeel en financiën. Je bent de schakel tussen strategie en praktijk en vertaalt signalen naar kansen en verbindt externe ontwikkelingen aan interne mogelijkheden. Intern ligt de focus op zelforganisatie. Je stimuleert jouw teams om kansen te zien en te pakken. Je faciliteert en creëert de randvoorwaarden, zodat het team zich optimaal kan ontwikkelen en samenwerken.

De steeds veranderende vraag binnen het werkveld vraagt om een projectmatige vorm van werken, waarin je de projecten begeleidt en coördineert in termen van ontwikkeling, investering en uitvoering. Data helpen ons om proactief en preventief de ondersteuning aan de inwoner op te pakken.

Je speelt creatief in op vragen en doet suggesties voor en/of initieert nieuwe werkvormen. Je onderhoudt externe contacten met de vertegenwoordigers van de gemeente en collega-organisaties. Enerzijds om goed af te stemmen over de mogelijkheden in samenwerking, anderzijds om de eigen organisatie goed te profileren en onderscheidend te zijn en blijven.

 

Wat vragen wij van jou?
Je beschikt over aantoonbaar HBO+ werk- en denkniveau (kennis van het sociaal domein) en hebt minimaal 3 jaar ervaring met het leidinggeven aan professionals. Kennis in het volwassendomein is een pre en de laatste kennis op het gebied van onwikkelingen in het sociaal werk is een voorwaarde.

  • Jouw manier van leidinggeven kenmerkt zich door een bedrijfskundige blik gecombineerd met een mens- en ontwikkelingsgerichte stijl;
  • Ondernemen is een van jouw competenties en je hebt een aanstekelijk enthousiasme, dat je niet alleen naar je team weet uit te dragen, maar ook naar de gemeente en samenwerkingspartners;
  • Veranderingen heb je vaker doorgevoerd, je bent doortastend en weet mensen in beweging te krijgen dankzij jouw heldere manier van communiceren;
  • Vanuit het proces van zelforganisatie begeleid je het organiseren van ieders eigen ontwikkeling, afgestemd op complementaire vaardigheden binnen het team;
  • In eerdere functies heb je gewerkt met data, hierdoor herken je het belang van registratiesystemen en weet je hoe je de kwaliteit en voortgang van het werk goed kunt volgen.

Wat bieden wij?
Je komt terecht in een samengesteld MT van 6 leden. Per tweetal verantwoordelijk voor een werkmaatschappij en samen kijkend naar een sterke basis voor het sociaal werk.

  • een uitdagende functie voor 32 tot 36 uur per week;
  • salariëring en overige arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk inschaling in schaal 11, max. € 5.225 bruto exclusief individueel keuzebudget, bij een fulltime dienstverband (36 uur).

Informatie en solliciteren
Kom jij het MT versterken en je inzetten voor je team? Dan ontvangen we graag jouw CV voorzien van motivatie voor 27 augustus op solliciteren@welschapsocius.nl o.v.v. ‘manager sociaal werk HHW’.

Wil je meer informatie over de vacature, neem dan contact op met Tilly Kersten, bestuurder, M 06 246 24 364, zie ook www.welschapsocius.nl.

De gesprekken vinden plaats in de 1e week van september.

Helaas, deze vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren.