Ambulant – en accommodatiegebonden jongerenwerkers Almere
24 – 32 uur per week

 

Zie jij kansen voor jongeren en weet je laagdrempelig in te spelen op wat jongeren nodig hebben?
Ben jij oprecht geïnteresseerd in jongeren? Lees dan verder!

Almere krijgt in toenemende mate te maken met grote stedenproblematiek. Ons jongerenwerk richt zich op jongeren in een kwetsbare positie en wil hun positie in de samenleving versterken. Wij werken met thema’s die spelen in het leven van jongeren. Voor jongerenwerkers is Almere een dynamische en uitdagende plek om aan de slag te gaan. Ben je enthousiast? Zie meer van ons werk op onze website: www.jongerenwerkalmere.nl

 

Wat ga je doen?
Samen met collega’s uit de diverse disciplines van De Schoor én met netwerkpartners werk je aan een preventieve aanpak. Met als doel om het toekomstperspectief en de participatie van jongeren te vergroten. Vanuit presentie worden jongeren en groepen jongeren ondersteund, geactiveerd en gecoacht. Ook stimuleer je de jongeren om eigen inbreng vorm te geven en laat ze op voorhand meedenken over vragen waarbij hun input belangrijk is. Hierdoor leren ze mee te denken en te beslissen over hun omgeving en verantwoordelijkheid te dragen voor hun keuzes en inbreng.
Dit doe je door actief contact te leggen en in contact te blijven met (groepen) jongeren. In real live en online! Dat betekent dat je meerdere avonden en in het weekend op straat te vinden bent en dus werkt als jongeren vrij zijn.

Jij stimuleert en daagt jongeren uit om hun kansen en talenten te ontdekken en te ontplooien. Je staat naast jongeren die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen. Je betrekt de expertise van andere partijen uit de leefwereld van jongeren erbij. Je doet mee in de gezamenlijke aanpakken en ontwikkelt en voert met de jongeren activiteiten uit die hun maatschappelijk perspectief vergroten.

 

Wie ben jij?
Je bent streetwise. Jij kent als geen ander de leefwereld van jongeren. Jouw kennis van andere culturen komt hierbij goed van pas; je bouwt aan een betekenisvolle relatie met jongeren gebaseerd op vertrouwen, acceptatie en respect.

Uit ervaring weet je dat het werken met jongeren een flexibele houding vraagt en soms een strenge aanpak. Is er sprake van een complexe situatie? Dan weet jij wat je moet doen om escalatie te voorkomen.

 

Wat breng je mee?
 • hbo-diploma zoals bijvoorbeeld SPH, Pedagogiek, CMV of Social Work
 • voor de junior functie ben je in bezit van mbo-diploma niveau 4 of je bent een hbo starter
 • relevante werkervaring met jongerenparticipatie en affiniteit met jongeren (10 tot 27 jaar)
 • je bent in staat zelfstandig te werken en weet goed af te stemmen wanneer dit nodig is
 • proactief en planmatig kunnen werken
 • Je kan je goed verplaatsen in hun belevingswereld en kijkt hier met een professionele blik naar
 • ervaring en/of kennis van de online leefwereld van jongeren
 • je vindt het geen probleem om structureel in de avond en incidenteel in de weekenden te werken

 

Waar kun je op rekenen?
 • een zelfstandige functie in een prettige werksfeer
 • salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 6 (junior) 7, of 8 afhankelijk van opleiding, hbo diploma en aantoonbare werkervaring
 • opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • individueel loopbaan budget, welke je kan besteden aan het kopen van extra verlof, het volgen van persoonlijke scholing en/of het uitbetalen van extra salaris

 

Reageren
De Schoor is op zoek naar diverse (junior) ambulant – en accommodatiegebonden jongerenwerkers. Neem contact op met Frieda de Groot, teamleider Jongeren (tel: 06-21574420) voor meer informatie over de mogelijkheden. Of solliciteer direct via www.werkenbijdeschoor.nl met je motivatiebrief en cv. In je motivatiebrief beschrijf je waarom je geknipt bent voor deze functie en De Schoor.
We maken graag kennis met geschikte kandidaten. De vacature sluit bij voldoende geschikte kandidaten.

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Het kunnen overleggen
van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling.

 

De Schoor, Welzijn in Almere
Werken bij De Schoor betekent werken bij en voor een grote dynamische welzijnsorganisatie in Almere. Met circa 300 collega’s en 1.000 vrijwilligers zet je je in voor bewonersparticipatie en de leefbaarheid van de stad onder het motto: Meedoen in Almere. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl. 

Deel deze vacature
Deel onze FB-pagina
Deel deze vacature
Deel deze vacature
Deel deze vacature