Wijkwerker, specialisatie opbouwwerk 24-28 uur per week

 

 

Weet jij bewoners te enthousiasmeren, te betrekken en eigenaar te (laten) worden van het plan voor de wijk?
Herken jij jezelf in omgevingsbewust, sensitief en proactief? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!


De 9 wijkteams in Almere worden gevormd door medewerkers van de gemeente Almere, de VMCA, De Schoor en MEE IJsseloevers. Deze wijkwerkers geven informatie en advies aan inwoners van Almere met een (zorg-)vraag.
Ze helpen mensen op weg om die zelf op te lossen of verwijzen door naar hulpverleners. Ze ondersteunen bewoners bij initiatieven in en voor de wijk en bij het vinden van vrijwilligerswerk of de inzet van een vrijwilliger. Ook verwijzen ze naar algemeen toegankelijke voorzieningen in de wijk of de stad. Wanneer er professionele zorg of ondersteuning nodig is, verlopen de beoordeling en de aanvraag via de wijkteams. De missie van de wijkteams is dat iedereen naar eigen kunnen mee doet in de samenleving, ongeacht zijn of haar beperkingen en kunnen.

Je thuisbasis is het wijkteam, -hier en bij de mensen thuis–, voer je vanuit een generalistische rol individuele gesprekken. Samen met het team kijk je hoe jullie de ondersteuningsvragen kunnen oppakken. Hierbij betrek je de lokale overheid, partnerorganisaties, lokale ondernemers en vrijwilligers. De vragen waar je mee te maken krijgt zijn divers,
denk bijvoorbeeld aan mensen met schulden, een verslaving, psychische of sociale problemen of een combinatie hiervan. Vanuit het opbouwwerk werk je met bijvoorbeeld de ABCD aanpak of de presentiemethode.

Je werkt project- en procesmatig, in het opzetten en versterken van informele, duurzame netwerken in de wijk.
Je signaleert in het wijkteam veel voorkomende knelpunten en creëert kansen om hier collectief antwoorden op te geven. Je gaat zelfstandig aan de slag om het opbouwwerk binnen jouw wijk neer te zetten. Hoe je dat doet, is mede afhankelijk van je expertise, de samenstelling van de wijk en de vragen in de wijk. Als het even kan, ontwikkel je partnerschap. Dat wil zeggen dat je op gelijkwaardige basis samenwerkt met bewoners(groepen) in de wijk. Je werkt in eerste instantie aan het opbouwen van relaties met bewoners(groepen) en professionals in de wijk. Aansluitend spreek je bewoners over hun ideeën en initiatieven voor de wijk. Je stimuleert bewoners tot het plannen en uitvoeren van hun idee. In dit proces heb jij een ondersteunende en facilitaire rol en coacht bewoners daar waar nodig. Voorbeelden van gerealiseerde initiatieven zijn, de facebookgroep Coronamaatjes Almere, een opgeknapte speeltuin, het ondersteunen van bewonersverenigingen en het initiëren van sociale activiteiten in openbare ruimtes.

 
 
 
Wat breng je mee?
 • relevant hbo– diploma (bijv. Social Work)
 • werkervaring als wijkwerker
 • kennis en ervaring met gebiedsgericht werken en effectieve sociale interventies
 • verbindend vermogen, je werkt constructief samen en denkt vanuit het belang van inwoners
 • je bent een meester in het verbinden en enthousiasmeren van mensen en ondersteunt hen in het vinden van hun eigen veerkracht
 • je beheerst netwerkstrategieën en beschikt over sociale vaardigheden
 • flexibel en je speelt gemakkelijk in op veranderingen
 • je bent stressbestendig en kunt improviseren in crisissituaties

 

Bij De Schoor kun je rekenen op
 • flexibele werktijden
 • schaal 8 salaris min € 2.712,- en max € 3.864,- bruto per maand bij 36 uur per week
 • Cao Sociaal Werk met een individueel keuzebudget ter hoogte van ongeveer 18% van je bruto salaris, welke je kan besteden aan het kopen van extra verlof, het volgen van persoonlijke scholing en/of het uitbetalen van extra salaris
 • een werkgever die met je meedenkt in je (loopbaan)ontwikkeling
 • een sociale en prettige werkomgeving

 

Enthousiast geworden?
Solliciteren kan via www.werkenbijdeschoor.nl. Wil je eerst nog meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Hans Versteegh, Teamleider Opbouwwerk tel: 06-28351410. Voor meer informatie over De Schoor kijk je op onze website. Solliciteren is mogelijk tot 31 mei 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 3 juni en dinsdag 8 juni.

Het navragen van referenties en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag” (VOG) maken onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

 

De Schoor, Welzijn in Almere
Je werkt bij De Schoor, een innovatieve en dynamische welzijnsorganisatie in Almere. Samen met circa 270 collega’s en honderden vrijwilligers zet je je in voor bewonersparticipatie en de leefbaarheid van de stad onder het motto: Meedoen in Almere.

 

De tijd die je nog hebt om te solliciteren

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Deel deze vacature
Deel onze FB-pagina
Deel deze vacature
Deel deze vacature
Deel deze vacature