Kinderopbouwwerker Stad West Almere
20 uur per week

 

Organiseer jij een passend activiteitenaanbod om de leefwereld van kinderen te verruimen, hen sociaal sterker te maken en bovenal hen te laten vertrouwen op hun eigen kracht?

Vanuit twee scholen/wijken (Literatuurwijk en Staatsliedenwijk) in Almere ben je verantwoordelijk voor het organiseren van een passend activiteitenaanbod in de wijk. Een belangrijk onderdeel van je functie is dat je signaleert wat er nodig is bij de kinderen, wat aansluit bij de doelen van de school en de wijk. Hierop stem jij de activiteiten af en lever je een bijdrage aan het ontdekken en ontwikkelen van kinderen hun talenten. Bewustwording, talentontwikkeling en ontwikkelkansen van de kinderen zijn belangrijke uitgangspunten.

Het aanbod is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en kan bijvoorbeeld gericht zijn op kunst, cultureel, sportieve of technische activiteiten. Je gaat zelfstandig te werk en legt de focus op een wijkgerichte aanpak. Naast het zelf organiseren en laten uitvoeren door derden, zit je deels ook zelf in de uitvoering. Dit vooral bij activiteiten en projecten als een inhoudelijke meidenmiddag, Kinderraad of leerlingenraad. Je initieert als vanzelfsprekend samen met kinderen projecten en activiteiten voor alle kinderen, ook die met een kwetsbaarheid.                                           

Je werkt samen met diverse partners, bijvoorbeeld ‘Kleur in Cultuur’, ‘Stad en Natuur’ en de ‘Droomspeelbus’.
Voor alle betrokkenen ben jij het aanspreekpunt en met je innovatie- en verbindend vermogen weet jij diverse kanalen te benutten en personen te verbinden. Voorafgaand aan een activiteit, stem jij af met welke doelen de activiteit wordt ingezet. Ook analyseer je na een activiteit of de behaalde doelen en resultaten. Je bouwt een relatie op met de ouders vanuit gelijkwaardigheid met als resultaat een actieve samenwerking ten dienste van de ontwikkeling van hun kind. Daarnaast betrek je ouders door met hen in gesprek te gaan en ze bijvoorbeeld te vragen als vrijwilliger mee te doen bij evenementen in de wijk. Om jou in al deze taken te ondersteunen, werf en begeleid je stagiairs, vrijwilligers en docenten.

 

Wat breng je mee?
 • relevant hbo diploma
 • ervaring en affiniteit met de doelgroep 4 t/m 12 jaar en het maatschappelijke veld
 • een open, positieve houding en is in staat om het beste uit kinderen te halen
 • sociale vaardigheden voor motiveren en stimuleren van kinderen en voor het scheppen van een goede sfeer
 • creatief in het organiseren van activiteiten
 • kennis van groepsdynamische processen
 • flexibel, minimaal 3 dagen per week beschikbaar

 

Bij De Schoor kun je rekenen op
 • schaal 8 salaris min € 2.712,- en max € 3.864,- bruto per maand bij 36 uur per week
 • Cao Sociaal Werk met een individueel keuzebudget ter hoogte van ongeveer 18% van je bruto salaris, welke je kan besteden aan het kopen van extra verlof, het volgen van persoonlijke scholing en/of het uitbetalen van extra salaris
 • een werkgever die met je meedenkt in je (loopbaan)ontwikkeling
 • een sociale en prettige werkomgeving

 

Echt iets voor jou?
Ben jij naar aanleiding van bovenstaande geïnteresseerd om een keer kennis te maken? Neem contact op met Els Spraakman, teamleider Kinderwerk tel: 06–52420106 voor meer informatie. Of solliciteer direct via www.werkenbijdeschoor.nl met je motivatiebrief en cv. In je motivatiebrief beschrijf je waarom je geknipt bent voor deze functie en De Schoor. De vacature sluit zodra wij de geschikte kandidaat hebben gevonden. Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Het overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling.

 

Bedrijfsprofiel
De Schoor is een grote welzijnsorganisatie in Almere, waar 270 medewerkers en ca. 1000 vrijwilligers werkzaam zijn.
De Schoor organiseert in Almere het sociaal cultureel werk, de voor- en vroegschoolse activiteiten,
kinder- en jongerenwerk en zet zich in voor bewonersparticipatie en de leefbaarheid van de stad onder het motto: Meedoen mogelijk maken!

 

Deel deze vacature
Deel onze FB-pagina
Deel deze vacature
Deel deze vacature
Deel deze vacature