Krijg jij, net als wij, energie van het activeren en verbinden van Amsterdammers?
Word je blij wanneer je kunt bijdragen aan het opzetten van sociale projecten door bewoners?
En zit het in je om alles wat je doet vanuit samenwerking op te pakken?

Combiwel Buurtwerk staat voor een inclusieve samenleving waar iedereen meedoet. Een stad waar uitval van Amsterdammers wordt voorkomen en zij kunnen terugvallen op een netwerk. Ons team in Zuid zoekt mede door uitbreiding versterking van 2 tot 3

Buurtwerkers Amsterdam Zuid

24- 32 uur per week

 

Wat doet een buurtwerker?
Als Buurtwerker ondersteun je bewonersinitiatieven en werk je vanuit netwerken en vindplaatsen aan het verbeteren van het welzijn van de bewoners van Amsterdam Zuid. Soms op individueel niveau, meestal op groepsniveau. Je signaleert wat er speelt in de buurt en maakt samen met bewoners en partners een plan om de juiste stappen te zetten om het welzijn te bevorderen. Vervolgens blijf je actief als stuwende en verbindende kracht. Veelal gaat dit over thema’s zoals afstemming met de zorg, vrijwilligerswerk, emancipatie, eenzaamheid en armoede. In onze teams komen diverse rollen van Buurtwerker voor. Zo hebben we een ambulant buurtwerker, welzijnscoach, coördinator Voor elkaar in Zuid, coördinator mantelzorg en huiskamers.

Ons motto is ‘Blij dat je in de buurt bent’ en we hebben een droom als inspirerend doel

‘Iedere Amsterdammer leeft in een 100% sociale en energierijke buurt!’

  •  In de 100% sociale en energierijke buurt ondersteunen en inspireren mensen, organisaties en ondernemers elkaar duurzaam en gaan zij met elkaar verbindingen aan, ongeacht leeftijd of afkomst.
  • Wij bouwen mee en zijn katalysator in de buurt. Wij stimuleren Amsterdammers van alle leeftijden om elkaar te zien, energie te ontwikkelen en in beweging te komen.

 

Onze organisatie
Combiwel Buurtwerk werkt gelijkwaardig en ‘samensturend’, zowel intern als extern. Dit doen we vanuit het gedachtengoed van De Nieuwe Route (Anke Siegers) en Samensturing (Rianca Evers). Onze agenda wordt bepaald door de ‘roep vanuit de samenleving’, onze analyse hierop aangevuld met input van onze opdrachtgever.

We hebben een informele, persoonlijke werkcultuur en je maakt deel uit van een divers team. Je collega’s hebben veel werkervaring en een professionele, gepassioneerde inzet. We leren van en met elkaar, en we helpen elkaar verder om succesvol te zijn.

 

We zoeken iemand die…
  • kan werken met verschillende doelgroepen en culturen
  • een netwerk kan opzetten en bijhouden
  • energie krijgt van het samenwerken met bewoners; als Katalysator in de wijk bewoners enthousiasmeert en motiveert om verschil te maken in de buurt
  • initiatief en verantwoordelijkheid neemt, resultaatgericht is en projectmatig kan werken
  • digitaal vaardig is en zichzelf graag blijft ontwikkelen
  • samenwerkt met collega’s, focus houdt op zijn/haar eigen opdracht maar wel breder kijkt
  • graag samenwerkt met (informele) partners, zoals vrijwilligersorganisaties

Maatschappelijke ontwikkelingen volg je op de voet, zoals de samenwerking van buurtwerk met de recent gestarte Buurtteams, eenzaamheid als gevolg van corona of de roep van zorgpartijen voor meer samenwerking met de wijk.
Qua persoonlijkheid zoeken we iemand die initiatief neemt, energiek is, niet houdt van ‘9 to 5’, empathisch en geduldig is. Buurbewoners voelen zich veilig bij jou, spreken je gemakkelijk aan over hun vragen of ideeën voor de buurt.

 

En wat bieden wij jou?
We bieden je een werkomgeving met ruimte voor je eigen inbreng en creativiteit. We ondersteunen en coachen je waar nodig, we zijn er voor je om mee te denken over lastige vraagstukken. Onze manager is tevens je coach en je collega’s zijn je sparringpartners. We bieden je een salaris dat is ingedeeld in functieschaal 8 van de CAO Sociaal Werk. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoort een pakket met o.a. een Individueel Keuzebudget van ongeveer 18%, een Individueel Loopbaanbudget van 1,5 %, training- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals het gebruik van Goodhabitz, en een pensioenregeling via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

 

Vragen?
Wil je ons eerst even spreken? Neem dan contact op met Buurtwerker Mariska van der Werf via 06-41525199 m.vanderwerf@combiwel.nl of José Helmer 06-42360117 j.helmer@combiwel.nl

 

Solliciteren?
Mail je motivatie met CV onder vermelding van vacaturenummer 54-2021, naar vacature@combiwel.nl. Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

Acquisitie naar aanleiding van dit bericht wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren