Stichting Amigo zoekt groepsbegeleiders

 

Stichting Amigo organiseert logeeropvang tijdens weekenden en schoolvakanties voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar met ontwikkelings- en gedragsstoornissen. De stichting biedt intensieve groepsbegeleiding tijdens de logeerweekenden en helpt kinderen leren functioneren binnen het groepsproces. Daarnaast biedt het logeren ouders ontlasting in de opvoeding. In de groepen werken de kinderen aan persoonlijke leerdoelen gericht op sociale vaardigheden, zelfinzicht, zelfvertrouwen, emotieregulatie en zelfredzaamheid.

Wij hebben zeven locaties verspreid over de drie noordelijke provincies. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Norg.

We zijn op zoek naar enthousiaste groepsbegeleiders voor tijdens de weekenden en schoolvakanties.

Over de functie
Als groepsbegeleider verblijf je tijdens een weekend of vakantieweek aaneengesloten op een vaste groep met een vast team. Je bent gedurende het weekend samen met het team eindverantwoordelijk voor de kinderen. Je begeleidt kinderen/jongeren met gedragsproblemen mogelijk in combinatie met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen. Je stimuleert de sociale-, persoonlijkheidsontwikkeling en de zelfredzaamheid van het kind/de jongere. Je draagt zorg voor een veilig pedagogisch klimaat op de groep. Je begeleidt het groepsdynamisch proces door het stimuleren en activeren van de kinderen/jongeren. Daarnaast signaleer je knelpunten die de (mogelijke) veiligheid van het kind/de jongere in gevaar brengen en je informeert hierover de orthopedagoog. Je biedt ondersteuning bij de dagelijkse persoonlijke verzorging van de kinderen/jongeren (zoals eten, drinken, slapen), evenals ondersteuning bij wassen, aankleden, toiletgang, etc. Alle kinderen hebben een ondersteuningsplan waarin individuele doelen opgesteld zijn waaraan het kind tijdens het logeerweekend spelenderwijs zal werken. Als groepsbegeleider ben je eindverantwoordelijk voor de rapportage op de individuele leerdoelen.

 

Functie eisen
  • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO niveau, gerelateerd aan de doelgroep (zoals Social Work of Pedagogiek);
  • Je bent in het bezit van een SKJ registratie of bent bereid deze te halen;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en bent bereidt om tijdens het werkweekend met kinderen te rijden;
  • Je bent in het bezit van een geldige VOG;
  • Je bent bereid om twee (vaste) weekenden per maand te werken;
  • Indien nodig ben je flexibel inzetbaar op verschillende locaties en groepen.

Lijkt werken bij Stichting Amigo je een uitdaging? Solliciteer dan meteen. Wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega!
Kijk voor meer informatie op onze website www.stichtingamigo.nl.

Voor meer informatie over de vacature kan je bellen naar 0512-585000 en vragen naar Thessa van Bergen of Manouk Gielen.

Solliciteren